De huidige entstof voor konijnen is een jaar werkzaam, u kunt daarvoor dus gewoon een afspraak maken.

Dit in plaats van de half jaarlijkse entacties die wij deden!

Ieder jaar worden tamme konijnen het slachtoffer van 2 dodelijke konijnenvirussen. Wij raden u als eigenaar aan om uw konijn jaarlijks te laten enten om besmetting (met vaak een dodelijke afloop) te voorkomen.

Het is zeer belangrijk konijnen preventief te laten vaccineren tegen de beide ziektes, want wanneer het dier eenmaal besmet is, kan het meestal niet meer worden gered. Omdat de ziektes verspreid kunnen worden via materialen zoals kleding en schoenen en via stekende insecten, zijn ook konijnen die nooit buiten komen er niet veilig voor.

Myxomatose is een virusziekte die door muggen, vliegen en vlooien wordt overgebracht van wilde naar tamme konijnen. De eerste tekenen van Myxomatose zijn dikke, vochtige zwellingen om het hoofd en de snuit. Gezwollen oogleden en zwellingen rond anus en geslachtsorganen. 
VHS is een zeer besmettelijke en fatale virusziekte waarbij konijnen vaak zonder enige aanleiding plotseling dood worden aangetroffen, soms voorafgegaan door diarree en bloedingen uit de lichaamsopeningen (anus, mond, neus, etc). De ziekte kan zich snel via o.a. mest, besmette dieren en materialen (o.a. vers gesneden gras) verspreiden. 

Tegen myxomatose en VHS wordt tegelijkertijd ingeënt.


(Cavia's en andere kleine dieren zijn voor deze ziekten niet gevoelig).